GIJS na verlenging langs Nijmegen

© JKBeeld archief
De ijshockeyers van GIJS hebben vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Ahoud Devils Nijmegen met 5-4 gewonnen. De winnende treffer viel na verlenging en werd gescoord door Tim Bartels. Het was de tweede overwinning voor de ploeg van coach Arjan Peters.
Doelpunten

Na de eerste periode hadden de Groningers een 1-0 voorsprong. Danny Kerstholt was de doelpuntenmaker. In het begin van de tweede periode kwam Nijmegen op gelijke hoogte, maar goals van Zahir Hup en David Bartos zetten GIJS met 3-1 weer aan de goede kant van de score.

Tegentreffers

In de laatste tien minuten van de tweede periode verslapte de concentratie bij GIJS en moest doelman Tom Korte drie tegentreffers toestaan: 4-3. Rodney Kuiper bracht beide partijen aan het begin van de derde periode op gelijke hoogte. In de verlenging scoorde Tim Bartels uit een break away de winnende treffer. De Tsjechische aanwinst Marek Holý maakte zijn debuut voor de Groningers.

Stand

GIJS heeft vijf punten uit zes wedstrijden en staat daarmee op de zesde en voorlaatste plaats in groep B van de BeNe-League.