Oranje Nassau in laatste minuut geklopt door ACV

De wedstrijd werd in de mist gespeeld
De wedstrijd werd in de mist gespeeld © @acvassen
Oranje Nassau heeft zaterdagmiddag de noordelijke derby tegen ACV met 1-0 verloren. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 90e minuut. Het duel werd ontsierd door drie rode kaarten.

Kansen

ON begon goed aan de wedstrijd. In de derde minuut haalde Marco van der Heide hard uit, maar de doelman van ACV Wormmeester redde de situatie. Na vijf minuten trad ON-doelman van der Meer handelend op bij een schot van Imre de Jonge. Na deze stormachtige beginfase kwam de wedstrijd in rustiger vaarwater. Max Blaauw schoot in de 22e minuut in kansrijke positie op de benen van Wormmeester die zijn ploeg opnieuw redde.
Rode kaarten
Tien minuten na de pauze schoot Sillah namens ON uit een corner op de lat. Twintig minuten voor tijd sloeg de vlam in de pan in de tot dan toe sportieve wedstrijd. Bij een opstootje werden Ibrahim Sillah namens Oranje Nassau en Saber Hendriks bij ACV uit het veld gestuurd. Vlak voor tijd kreeg Nick Westenbring namens de gasten zijn tweede gele kaart en moest er tevens af.

Winnende treffer
Met negen man wist ACV in de slotminuut toch nog de winnende treffer te maken. Haaye Feenstra begon vanaf het middenveld aan een rush, werd niet gestuit en schoot de bal vanaf twintig meter in het doel. Een sneue nederlaag voor de Groningers die de betere kansen kregen, maar deze niet wisten af te werken.
Kika
De wedstrijd op sportpark Coendersborg stond in het teken van Kika. De opbrengsten van de gehele dag gaan naar deze stichting die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Oranje Nassau speelde in speciale shirts om aandacht te vragen voor Kika.

Stand
Oranje Nassau zakt door deze nederlaag naar de veertiende plaats in de hoofdklasse B met dertien punten uit vijftien wedstrijden.