Donar in thriller langs Leiden

© FotoKlick Fotografie archief
Donar heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Leiden nipt met 68-67 gewonnen. Drew Smith maakte vlak voor tijd de beslissende score voor de Groningers.
Aan elkaar gewaagd

De hele wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Zo stond Donar na het eerste kwart met 15-19 voor, maar Leiden knokte zich terug in de wedstrijd en had bij rust een kleine voorsprong van 35-33 genomen.

Veerkracht

Ook na pauze bleef het spannend. Met nog vijf minuten te spelen leek het beslissende gaatje geslagen, 54-61 in Gronings voordeel. Leiden toonde veerkracht en boog de achterstand om tot 65-65 met nog één minuut op de klok.

Winnende score

Leiden kwam zelfs op voorsprong met 67-66 en balbezit. Een slecht schot kwam door een rebound in het bezit van Donar met nog 15 seconden op de klok om een aanval uit te spelen. Jeter miste zijn jumpshot, maar met nog één seconde op de klok viel de rebound in de handen van de ongedekte Drew Smith die razendsnel de winnende score liet noteren.

Koploper

Topscorer aan de kant van Donar was Lance Jeter met 17 punten. Chase Fieler was goed voor 16 punten. Donar blijft koploper in de Dutch Basketball League met 22 punten uit twaalf wedstrijden.