Gestolen decoratie schaatsbaan is weer terug na Facebookactie

© Bas van Galen (facebook.com/groningenonice)
De gestolen ornamenten van de schaatsbaan op de Grote Markt in Groningen zijn weer terug. Twee afzonderlijke groepen hadden zaterdagnacht ieder een stuk meegenomen.
Dronkenmansactie

'De eerste groep jongens meldde zich via Facebook', zegt bedrijfsleider Bas van Galen. 'Twintig minuten later volgde de tweede groep.' Uit hun gesprekken blijkt dat de in totaal zes jongens elkaar niet kenden.
'Ze gaven allebei toe dat het een dronkemansactie was en waren berouwvol', zegt Van Galen. 'Ik doe dus ook geen aangifte. De stukken zijn terug en dat is het belangrijkste.'

'Echt niet oké'

'Ik heb ze nog wel even gezegd dat dit echt niet oké is. Er staat notabene dat je niet op de ijsbaan mag komen na sluitingstijd. Als je dan toch zo nodig in het midden van de nacht op de baan moet, dan hoef je toch niet spullen te stelen?'

Schade valt mee

De schade voor Van Galen valt mee. De ornamenten zijn niet gebroken. 'Met een paar schroeven kunnen we ze er weer opzetten', besluit Van Galen.
De bedrijfsleider plaatste zondagmiddag een bericht op Facebook waar hij de diefstal bekendmaakte. Hij gaf de dieven van de handgemaakte ornamenten tot zondagavond de tijd om de stukken terug te brengen. Anders zou hij naar de politie gaan en beelden van de diefstal op Facebook publiceren.