Transportbedrijf bereidt zich voor op grote verhuizing

Vervoerder NVO Transport uit Groningen maakt zich op voor een grote verhuizing. Het bedrijf, een van de grootste in zijn soort in Noord-Nederland, vertrekt naar een nieuw pand op industrieterrein de Gouden Driehoek in Zuidbroek.

Het bedrijf is een samenwerkingsverband tussen een kleine negentig transportbedrijven. In de zomermaanden, de drukste periode, heeft het zo'n 220 vrachtwagens op de weg. Het meeste vervoer is tussen Nederland en Denemarken en Zweden.

Flinke groei
NVO Transport is hard toe aan een verhuizing, want de huidige locatie aan De Hallen in Groningen wordt te krap. Het bedrijf groeit weer flink sinds 2014. De jaren daarvoor zat het bedrijf door de economische crisis in een dip.

Op de nieuwe locatie krijgt het bedrijf drie keer zoveel ruimte voor op- en overslag, zegt directeur Douwe Drijfhout. De nieuwe locatie, vlak bij de A7 en N33, is strategisch handig.

Geen winter
Een ander voordeel is een grote centrale parkeerplaats voor de vrachtwagens. Dat heeft het bedrijf in de stad Groningen niet.

Drijfhout hoopt dat er dit jaar geen echte winter komt, want vertraging bij de bouw kan hij niet hebben. 'Over 36 weken moet het pand af zijn. Dat is begin september.' Dan is ook de geplande verhuizing. Op 1 oktober moet het bedrijf het huidige pand verlaten.

Het is niet bekend wat er met het pand aan De Hallen in Groningen gebeurt als het transportbedrijf naar Zuidbroek is vertrokken.
Meer over dit onderwerp:
Transport A7 economie ZUIDBROEK
Deel dit artikel:

Recent nieuws