Na veel gasgeven, remmen en weer optrekken eindelijk een nieuw multifunctioneel centrum

© Gemeente Grootegast
Na acht jaar gasgeven, remmen, opnieuw gasgeven, remmen, parkeren en weer optrekken is het eindelijk zover: Grootegast krijgt een multifunctioneel centrum.
Nadat eerder de provincie al drie ton subsidie gaf, besloot de gemeenteraad van Grootegast daar dinsdagavond nog eens ruim vier ton bij te doen. Samen met het geld dat de stichting MFA Grootegast zelf bijeenbracht is dat genoeg om te beginnen met de bouw.

Bij sporthal

Het multifunctioneel centrum wordt gebouwd bij sporthal De Leegens. Voetbalclub Grootegast, muziekvereniging Oranje en de muziekschool gaan er gebruik van maken. Voorzitter Henk Kroon van de stichting gaat ervan uit dat zich, nu het gebouw er komt, meer verenigingen gaan melden.

Lang gekoesterde wens

Het MFA is een langgekoesterde wens van de inwoners van Grootegast. Er is draagvlak onder de bevolking zegt Kroon. 'De gemeente eiste dat we zelf ook geld zouden inbrengen. We hebben een groot feest en een veiling gehouden. Dat heeft een mooi bedrag opgeleverd. Daarmee hebben we de raad en de provincie kunnen overtuigen van onze inzet.'
Kroon hoopt dat de bouw midden 2017 kan beginnnen.