'Maximaal 52 nieuwe voorstellingen Pauperparadijs'

© RTV Noord
De voorstellingen van het Pauperparadijs mogen komende zomer doorgaan, als het aan het college van B&W van Noordenveld ligt.
De vergunning moet officieel nog worden aangevraagd en verstrekt, maar de stichting en gemeente zijn al vanaf september in overleg. Het zou gaan om maximaal 52 voorstellingen en een beperkt aantal middagvoorstellingen.
Eerder bleek al uit een evaluatie dat de meeste omwonenden positief zijn over de komst van een tweede editie van de theatervoorstelling. Burgemeester Klaas Smid: 'Ondanks dat er in de aanloop enige scepsis was, merkte ik toch dat steeds meer mensen enthousiast raakten over het spektakel. Wat mij betreft en ook namens het college, is het Pauperparadijs zeker voor herhaling vatbaar', zegt burgemeester Klaas Smid tegen RTV Drenthe.

Tienduizend kaarten

Hoewel de vergunning nog niet verleend is, zijn er al meer dan tienduizend kaarten verkocht. De verwachting is dat halverwege januari de vergunning verleend kan worden aan Stichting Het Pauperparadijs.
De gemeente gaat nog opnieuw in gesprek met de inwoners van Veenhuizen. Binnenkort krijgen omwonenden een uitnodiging voor een bijeenkomst in de brievenbus.

Lees ook: