SP ligt onder vuur in luchthavendebat: 'Dit is koppelverkoop en kiezersbedrog'

Coalitiepartij SP lag woensdagochtend zwaar onder vuur in het debat van Provinciale Staten over de toekomst van Groningen Airport Eelde.
De kritiek van de oppositiepartijen richtte op de manier waarop de SP en ook GroenLinks hebben ingestemd met investeringen in de luchthaven. Beide partijen zijn al jaren tegen de luchthaven, maar gingen akkoord in ruil voor investeringen in de zorg en duurzaamheid.

Koppelverkoop en kiezersbedrog

'Dat is koppelverkoop en kiezersbedrog', oordeelden oppositiepartijen VVD en PvdA.
'Eelde is een majeur punt geweest, al jarenlang voor beide partijen, ook bij de laatste verkiezingen. Als ze dit zo makkelijk loslaten, is dat verraad. Ik vraag me zo langzamerhand af wat er bij deze partijen nog wel principieel is als het om Statenpolitiek gaat', zegt Romke Visser (PvdA).

Beslissing bij behandeling Voorjaarsnota

Samen met de VVD wilde de PvdA het besluit over de investeringen in Eelde losweken van de behandeling van de Voorjaarsnota, als het complete huishoudboekje van de provincie wordt besproken.
Die motie haalde, zoals verwacht, geen meerderheid. 'De dualistische cultuur in onze Staten is vandaag de grote verliezer', constateert Visser zuur.