Excuses voor 'mailblunder' Centrum Veilig Wonen

© RTV Noord
Het Centrum Veilig Wonen (CVW) in Appingedam heeft excuses aangeboden voor een mailtje, waarin de familie Versfeld in Uithuizen 'berucht' wordt genoemd. De mail was intern bedoeld, maar kwam per ongeluk bij de schademelder terecht.
Onheuse wijze

Volgens een woordvoerder van het CVW is de familie 'op onheuse wijze getypeerd.' Daarvoor heeft het schadebedrijf inmiddels excuses aangeboden aan de betrokkenen. Binnenkort volgt nog een gesprek.

Erkend

Het CVW laat verder weten dat een dergelijke mail 'niet conform onze procedures' is. De betrokken medewerker heeft dat erkend. Hij is van deze zaak afgehaald. Daar blijft het bij.

Bedreigd

'Er worden geen verdere stappen ondernomen tegen het betrokken personeelslid, omdat hij in de afgelopen periode meermalen en op diverse manieren persoonlijk is bedreigd en onheus is benaderd door de schademelder', licht de woordvoerder toe.

Niet het geval

Dat laatste is absoluut niet het geval, reageert Johan Versfeld. 'Daar is geen sprake van. Hoe komen ze er bij. Eerst kom je er achter dat ze bij het CVW intern dit soort dingen over mensen met schade zeggen en dan nog zo'n beschuldiging. Laat ze dan maar met bewijzen hiervoor komen.'

Vertrouwen

De gemelde schade van de familie moet nog wel worden afgewikkeld. 'Dit maakt het er niet makkelijker op. Er was al weinig vertrouwen in het CVW en dat daalt hierdoor nog verder,' zegt Versfeld.