SP vindt kritiek op partij om investering Eelde 'gek'

'Het is een gek verwijt', reageert SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman op de kritiek op haar fractie in Provinciale Staten. De SP, hoewel tegenstander, stemde in met investeringen in Groningen Airport Eelde. Dat kreeg de partij in ruil voor geld voor de zorg.
Oppositiepartijen VVD en PvdA waren voor investeren, maar betichten coalitiepartij SP nu van 'koppelverkoop en kiezersbedrog'. 'Alle partijen die voor investeren waren, zijn nu boos op de SP en GroenLinks dat we het niet hebben tegengehouden', zegt Beckerman.

Klein

Beckerman zegt dat ze haar knopen telde. Er was een dusdanige meerderheid voor het voorstel, dat SP en GroenLinks dat niet meer konden tegenhouden. 'Daar zijn we te klein voor.'

Heel blij

'Helaas is er een meerderheid die er miljoenen geld in wil stoppen. Dus dan slepen we het beste er maar uit', aldus Beckerman.
'In ruil voor steun hebben we er iets voor teruggevraagd en teruggekregen. Daar ben ik blij mee', zegt de SP-voorvrouw. 'We zijn heel blij met extra miljoenen voor zorg en de verduurzaming van het ov.'

Losweken

Samen met de VVD wilde de PvdA het besluit over de investeringen in Eelde losweken van de behandeling van de Voorjaarsnota, als het complete huishoudboekje van de provincie wordt besproken.