'We vieren de toekomst van een prachtig programma'

Fans van het radioprogramma Twij Deuntjes hielden woensdagavond een feest met live-muziek ter ere van het behoud van het programma. Het feest was in DOT, het voormalige Infoversum in Groningen.
Een aantal weken geleden dreigde het Radio Noord-programma vanwege bezuinigingen te verdwijnen. Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit. Vanaf januari is Twij Deuntjes te beluisteren op zondagochtend.

Afscheidsfeest

Organisator van het feest Pim Siegers is er blij mee: 'Dit zou aanvankelijk een afscheidsfeest worden, maar vanavond vieren we de toekomst van het programma. De Groninger muziek is springlevend, daar hoort een programma als Twij Deuntjes bij.'

Beduusd

Presentator Henk Scholte is beduusd van alle aandacht: 'De luisteraar heeft de afgelopen weken voor mij een gezicht gekregen. Dat is prachtig. Ik hoop dat we in de toekomst nog eens zo'n avond kunnen organiseren.'
Het Twij Deuntjes-feest werd opgeluisterd door optredens van onder anderen Marlène Bakker, De Troebadoers, Bert Hadders, Van de Straat en Wat Aans.

Op radio

Registraties van de optredens zijn tussen kerst en nieuwjaar te beluisteren in Twij Deuntjes tussen 18.00 en 19.00 uur.
Vanaf zondag 8 januari is het radioprogramma wekelijks te beluisteren tussen 10.00 en 12.00 uur.