Sporthalkwestie: 'Geloofwaardigheid politiek loopt wederom diepe kras op'

Sporthal Ruitershorn in Muntendam
Sporthal Ruitershorn in Muntendam © Steven Radersma/RTV Noord
De sporthalkwestie moet van de agenda af voor de raadsvergadering van donderdagavond. Dat vinden Menterwolde Gewoon en Kritisch Menterwolde.
Volgens de partijen zijn de plannen van het college van B&W om alle zaalsporten onder te brengen in dorpshuis de Menterne en sporthal Ruitershorn te slopen slecht onderbouwd. Bovendien, zo vinden de fracties, zijn de betrokkenen genegeerd door het gemeentebestuur.

Belangrijke kwestie

'Het college komt pas in februari met onderbouwde plannen en cijfers. Gevraagde informatie hebben we maar deels. Dit is zo'n belangrijke kwestie in Muntendam en Menterwolde. Zo kunnen we gewoon niet besluiten', zegt Hendrik Loots van Menterwolde Gewoon.
Massaal
De verenigingen hebben alle leden opgeroepen om donderdagavond massaal op te trekken naar het gemeentehuis in Muntendam om daar luidruchtig te protesteren. De clubs zijn woedend omdat de Menterne volgens hen helemaal niet is toegerust voor alle sporten. Bovendien voelen ze zich gepasseerd door de politiek.

Slachtoffers
'In dit stadium heeft niemand belang bij een openbare discussie. Er zullen alleen maar slachtoffers vallen. Er zal alleen maar meer schade zijn en de geloofwaardigheid van de politiek zal wederom een diepe kras oplopen', meent Loots.

Gewoon door

Of de oproep om de kwestie uit te stellen succes heeft, is maar zeer de vraag. Vooralsnog gaat de raadsvergadering met het agendapunt sporthal Ruitershorn gewoon door.