Welke Groningse stations zorgen voor warme billen?

© ProRail (screenshot YouTube)
Treinreizigers die een tijdje op het station moeten wachten hoeven geen last meer te krijgen van 'koude' billen. ProRail gaat de komende jaren de stalen banken die nu op de stations staan, vervangen door hardhouten banken.
In totaal komen deze 'warme' banken te staan op tweehonderd stations. In onze provincie zijn de banken al te vinden op de volgende stations:
-Bad Nieuweschans
-Europapark
-Hoogezand-Sappemeer
-Kropswolde
-Martenshoek
-Sappemeer-Oost
-Veendam
-Zuidbroek

200 stations

Ook op het Hoofdstation in de stad Groningen worden de bankjes geplaatst. In totaal komen de banken op ruim 200 stations te staan. 'Het is niet uitgesloten dat er nog meer Groningse stations die bankjes krijgen', zegt een woordvoerder. In 2020
De banken zijn gemaakt van gecertificeerd FSC-hout. De bankjes komen op de perrons, maar ook in wachtruimtes en in de stationshallen.

Minder koud

Volgens ProRail bieden de houten zitplaatsen meer zitcomfort. 'Ze zijn minder koud en hebben een betere ergonomie. Daarnaast ogen ze vriendelijker. Ook zijn ze groter; minimaal vier zitplaatsen zodat je niet zo dicht naast iemand hoeft te zitten', aldus ProRail.