Asscher: 'Criminele Marokkanen in azc Ter Apel moeten zo snel mogelijk land uit'

© RTV Noord/Jeroen Berkenbosch
Marokkaanse criminele asielzoekers moeten zo snel mogelijk het land uit, zegt PvdA-leider Lodewijk Asscher in het AD. Hij doelt op asielzoekers die in het azc in Ter Apel zitten.
Criminaliteitsprobleem

Nederland heeft volgens Asscher een criminaliteitsprobleem en geen Marokkanen-probleem. Toch is het een specifiek probleem zolang Marokkaanse Nederlanders zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit. 'Maar door de hele groep schuldig te verklaren, doen we onrecht aan al die jongeren die hun best doen en er niet tussenkomen', aldus de minister van Sociale Zaken.
'Daarom ben ik extra fel op de Marokkaanse criminele asielzoekers die de boel in Ter Apel op stelten zetten. Zij verpesten het voor de Nederlandse Marokkanen. Zij moeten zo snel mogelijk het land uit', stelt Asscher.

'Als het moet. ga ik morgen naar Marokko'

Op de opmerking dat Marokko nauwelijks onderdanen terugneemt, antwoordt Asscher in de krant: 'We zullen Marokko zover moeten krijgen dat ze meer mensen terugnemen. Als het moet, ga ik er morgen heen'.
Als het aan de nieuwe kopman van de PvdA ligt, zal Nederland altijd klaarstaan voor slachtoffers van oorlog en geweld. 'Maar daar hoort ook bij dat we heel streng zijn tegen degenen die misbruik maken van onze asielprocedure.'

Lees ook: