'We moeten iets doen voor de mensen die het moeilijk hebben'

Een blik soep, pak chocomel of wasmiddel. De entree tijdens de open dag van voedselbank het Hogeland was niet gratis. Iedereen moest tenminste één product meenemen.
De voedselbank geeft bezoekers een kijkje achter de schermen omdat ze aandacht willen voor de decemberactie.

Hulp van alle kanten
'We hebben verenigingen, kerken en scholen aangeschreven met de vraag of ze mee willen helpen om producten in te zamelen', vertelt vrijwilliger Wiert van der Net. En met succes. Zo is er bijvoorbeeld in Adorp huis-aan-huis producten ingezameld en ook in Zuidwolde zijn de dorpsbewoners actief geweest.

'We moeten iets doen voor de mensen die het moeilijk hebben. Zelf heb ik het ook niet meer zo breed omdat ik ook zomaar ben ontslagen' vertelt Meindert Kingma.

'Velen gehoor aan gegeven'
Hij brengt namens de kerken in Zuidwolde een pallet vol met producten. 'We hebben mensen in het dorp opgeroepen om producten naar de kerk te brengen. Daar hebben veel mensen gehoor aan gegeven'.

Niet alleen op het Hogeland zijn producten welkom. De decemberactie wordt in de hele provincie gehouden. De vrijwilligers hebben de handen ineengeslagen. Alle voedselbanken zijn daarom de aankomende dagen geopend voor donaties.

De Voedselbanken in Groningen bieden alleenstaanden en gezinnen die onder de armoedegrens leven een steuntje in de rug door het verstrekken van een voedselpakket.
Meer over dit onderwerp:
WINSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws