Jong FC Groningen gaat winterstop in met nederlaag

© Henk Elderman/RTV Noord
FC Groningen onder 23 heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop met 2-1 verloren van SVV Scheveningen. Het was de derde nederlaag op rij voor de ploeg van trainer Alfons Arts.
Voorsprong

De thuisploeg begon prima aan dit duel en kwam na twintig minuten spelen op voorsprong. Rechtsback Jim de Leeuw begon aan een mooie solo, ging drie spelers van Scheveningen voorbij en schoot de bal in het doel: 1-0. Lang kon Groningen niet genieten van deze voorsprong want vijf minuten later was het Leroy Resodihardjo die uit een kopbal de gelijkmaker scoorde. Dit was tevens de ruststand.

Kansrijk

Na de pauze kwam Scheveningen in de 52e minuut op voorsprong, opnieuw door een treffer van Resodihardjo. Jong FC Groningen ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Zo schoot Ajdin Hrustic een kwartier voor tijd uit kansrijke positie over en miste Tim Waterink vijf minuten voor tijd eveneens in kansrijke positie.

Rode kaart

Verzorger Johan van der Ploeg werd nog door de scheidsrechter met rood achter de omheining gestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding. In de blessuretijd kreeg Pier Veldman nog een gevaarlijke kopkans, maar de doelman van Scheveningen hield de bal tegen.

Stand

Jong FC Groningen zakt door deze nederlaag naar de negende plaats in de derde divisie met 23 punten uit achttien wedstrijden.