Voetbalclub gedupeerd door inbraak op klaarlichte dag

'Vijf minuten nadat het alarm afging, was er al iemand uit het dorp bij het clubgebouw. In de tussentijd hadden ze drie deuren opengebroken.' Albert Koers, secretaris van Voetbalvereniging Harkstede zegt het op een berustende toon.
Duizenden euro's

Het gebouw van zijn club aan de Hamweg kreeg zondagochtend rond negen uur ongewenst bezoek van één of meer inbrekers. Koers kan nog niet zeggen hoe groot de schade is, maar hij schat die al gauw op 'enkele duizenden euro's'. Geluk bij een ongeluk: de vereniging is verzekerd, al moet er wel een eigen risico worden betaald.

Laptop

Eerst was de buitendeur aan de beurt. Vervolgens moest de kantinedeur er aan geloven. Hetzelfde geldt voor de deur van de bestuurskamer. De buit bestaat uit een laptop, die werd gebruikt om muziek in de kantine te draaien.
Voor de rest valt er weinig te halen bij v.v. Harkstede. 'We hebben een elektronisch kassysteem', zegt Koers. 'De lade staat altijd open, zodat ze zien dat er geen geld in zit.'

Provisorisch herstellen

De club speelt bij de zondagamateurs. Er stond vandaag alleen een uitwedstrijd gepland, waardoor de schade provisorisch kan worden hersteld. 'Verder moeten we nog maar eens kijken wat we kunnen doen om herhaling te voorkomen. Maar je kunt moeilijk elke meter omheining van het terrein bewaken', besluit Koers.