FC Groningen komt niet verder dan gelijkspel tegen Go Ahead

FC Groningen heeft in de laatste wedstrijd van 2016 teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles. De eindstand stond al bij rust op het scorebord.
Voorsprong

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd, dwong een aantal corners af en had veel balbezit. Na twintig minuten kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong. Simon Tibbling gaf de assist op Mimoun Mahi die met een prachtig schot de bal hoog in het doel schoot: 1-0.

Gelijkmaker

Go Ahead Eagles had nog niet veel laten zien, maar de gelijkmaker kwam toch na een half uur spelen. Oud-Groningen speler Antonia werd op snelheid de diepte in gestuurd. Hij ontweek een tackle van Jenssen en schoot de bal fraai via de onderkant van de lat binnen.

Onzorgvuldig spel

In de tweede helft ging de ploeg van trainer Ernest Faber op zoek naar de winnende treffer. Door onzorgvuldig spel en veel balverlies wist FC Groningen weinig grote kansen te creëren. Vlak voor tijd kreeg invaller Sorloth nog een grote kans. Na een voorzet van Tibbling kon hij in kansrijke positie binnen schieten, maar de Noor schoot te gehaast hoog over.

Stand

FC Groningen zakt één plaatsje op de ranglijst en gaat de winterstop in op de tiende plaats met twintig punten uit zeventien wedstrijden.