Rechtbank wil nieuw onderzoek in zaak vermiste Ilham Benchelh

De rechtszaak tegen de voormalig partner van de vermiste Ilham Benchelh (36) uit Siddeburen is opnieuw uitgesteld. Volgens de rechtbank is er aanvullend onderzoek nodig, onder meer naar de bloedsporen die destijds in de slaapkamer zijn aangetroffen.
Dat bleek maandag voor de rechtbank in Groningen. Ilham Benchelh wordt sinds januari 2010 vermist. Het Openbaar Ministerie gaat er vanuit dat ze vermoord is, maar haar lichaam is nooit gevonden.

Zoektocht zonder resultaat
Kasem M. zat in 2010 tien maanden in voorarrest, maar werd uiteindelijk bij gebrek aan bewijs vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie ziet hem nog steeds als verdachte en dus werd het onderzoek de afgelopen jaren gewoon voortgezet. Zo is er de afgelopen jaren op tal van plekken naar het lichaam van de Marokkaanse gezocht, maar zonder resultaat.

Naast aanvullend onderzoek naar de aangetroffen bloedsporen wordt ook de moeder van Ilham Benchelh opnieuw gehoord. Dat geldt bovendien voor de toenmalige huisarts van het echtpaar.

Paspoort ingenomen
De verdachte was maandag niet bij de zitting aanwezig. Hij woont tegenwoordig in Marokko, maar de autoriteiten hebben zijn paspoort in beslag genomen.

Volgens advocaat Fred Kappelhof heeft Marokko het paspoort ingenomen omdat zijn cliënt verdachte is in een moordzaak waarbij een Marokkaanse betrokken is.

Toch naar Nederland?
Kappelhof acht het essentieel dat de verdachte bij de inhoudelijke behandeling aanwezig is. 'Ik vind dan ook dat het OM alles in staat moet stellen om het paspoort terug te krijgen. Als dat niet lukt, dan moet de minister het maar regelen.'

Het Openbaar Ministerie krijgt van de rechtbank de opdracht om uit te zoeken hoe de verdachte toch naar Nederland kan komen om zijn rechtszaak bij te kunnen wonen. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt, is nog onduidelijk.

Lees ook:
- Echtgenoot verdwenen vrouw wordt alsnog vervolgd voor moord
- Engelse speurneus zoekt naar Ilham Benchelh
- Kasem M. blijft moordverdachte Ilham Benchelh
- 'Stop vervolging Kasem M.'
- Advocaat: 'Staak vervolging Kasem M.'
- Stoffelijk overschot Ilham Benchelh niet gevonden
- Huisraad Kasem M. onderzocht op bloedsporen
- Grote zoektocht naar vermiste Ilham Benchelh bij woning in Siddeburen
- Verdachte van moord op Benchelh naar Marokko verhuisd
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws