Toeterakkoord bereikt over gevaarlijke Winsumer spoorwegovergang

© Martijn Klungel/RTV Noord
Alleen toeteren bij mist of bij gevaarlijke situaties en de borden voor machinisten verdwijnen. Dat staat in het toeterakoord over de gevaarlijke spoorwegovergang in Winsum.
Na het ongeval bij de spoorwegovergang Voslaan, waarbij een trein van Arriva ontspoorde en achttien mensen gewond raakten, spanden nabestaanden van twee fatale ongevallen op dezelfde overgang en omwonenden een kort geding aan. De bedoeling was om een verkeersregelaar aan te stellen.
Daar ging de rechter niet in mee. Het resultaat was dat er een compromis kwam waarbij de machinisten werden verplicht bij het passeren van de overgang te toeteren. Dat had weer tot gevolg dat omwonenden door het getoeter niet meer konden slapen.

'Genuanceerde oplossing'

Nu is na overleg tussen Arriva, Pro Rail en advocaat Arvin Kolder van de nabestaanden en omwonenden een compromis bereikt.
'Mijn cliënten zijn blij met de uitkomst van het overleg. Een genuanceerde oplossing is bereikt. We hopen dat de nieuwe noodweg zo snel mogelijk in gebruik kan worden genomen', zegt advocaat Arvin Kolder in een eerste reactie.