Camping gewaarschuwd na seksuele handelingen in sauna

Een sauna
Een sauna © FPS / Jos Schuurman
De gemeente Slochteren heeft camping Eemsverlaat in Lageland opnieuw gewaarschuwd. Bij een controle op 17 november werden bezoekers van de sauna betrapt op seksuele handelingen. Als dat vaker gebeurt, kan de sauna gesloten worden.
Tegen de camping liepen al drie andere handhavingstrajecten. Zo zijn de uitbaters inmiddels veroordeeld tot het betalen van een dwangsom van 10.000 euro omdat ze zonder vergunning hebben gebouwd.

Dwangsommen

Daarnaast leefden de exploitanten een bouwstop op hun terrein niet na. Als ze het bouwverbod nogmaals aan hun laars lappen, moeten ze andermaal 10.000 euro betalen.
Verder kregen de uitbaters een dwangsom opgelegd omdat bij controles bleek dat niet alleen campinggasten gebruik maken van de horeca en sauna bij de camping. Ook hiervoor hangt hun een boete van 10.000 euro boven het hoofd, als blijkt dat bij een volgende controle weer mensen van buiten de camping aanwezig zijn.

Groningen

Camping Eemsverlaat valt vanaf zondag overigens onder het gezag van de gemeente Groningen. Het campingterrein ligt namelijk op het Slochterse gedeelte van Meerstad, dat vanwege een grenscorrectie overgaat naar de gemeente Groningen.
Afgesproken is dat de stad in 2017 verder gaat met controleren of de Lagelandster camping zich aan de regels houdt.