Man die zijn vriendin met spiritus in brand stak wil af van tbs

De tbs van een 52-jarige man uit Leek die in 2007 zijn vriendin overgoot met spiritus en haar in brand stak wordt mogelijk beëindigd. De rechtbank wil dat de reclassering een rapport opstelt of beëindiging mogelijk is.

Het Openbaar Ministerie wil juist dat de tbs-behandeling met een jaar wordt verlengd. 

Zwaar letsel

De man overgoot in maart van dat jaar in een dronken bui zijn vriendin met spiritus en stak haar in brand. Het slachtoffer liep over een groot deel van haar lichaam brandwonden op. Ze raakte hierdoor zwaar getraumatiseerd. Haar werd destijds een schadevergoeding van zesduizend euro toegewezen.

Snel de kliniek in

De Leekster werd in juli 2007 voor poging tot moord veroordeeld tot één jaar cel en tbs met dwangverpleging. De officier had vijf jaar cel en tbs gevraagd. De Leekster werd sterk verminderd toerekeningsvatbaar bevonden. De rechters gaven de voorkeur aan een snellere start van een behandeltraject.

De tbs met dwangverpleging werd in 2015 omgezet in tbs met voorwaarden. De man hoefde niet langer meer onder dwang in de kliniek verblijven. Hij verblijft nog wel in een instelling bij Hoogeveen.

Bij familie

Lang genoeg, meent de man zelf. Hij komt alle afspraken na en vindt het tijd worden om bij zijn familie in Leek en omgeving te wonen. De zaak is, in afwachting van het rapport, voor drie maanden uitgesteld.

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws