NS reageert terughoudend op Drents plan voor regio-intercity's

De NS gaat 'serieus kijken' naar het initiatief van de gemeente Hoogeveen om de intercity's tussen Groningen en Lelystad op alle tussengelegen stations te laten stoppen. Dat zegt NS-regiodirecteur Ineke van Gent tegen RTV Drenthe.

Hoogeveen presenteerde woensdag het plan voor deze 'regio-intercity's'. Op dit moment doen de intercity's alleen Groningen, Assen en Zwolle aan. Tussengelegen stations worden overgeslagen.

Reizigers uit deze plaatsen moeten daardoor de stoptrein nemen en overstappen op een intercity. Dit is al jaren een doorn in het oog van met name Hoogeveen, dat graag weer een rechtstreekse verbinding met Amsterdam en Schiphol wil. Die is in 2011 afgeschaft.

Langere reistijd
Als de NS het plan van Hoogeveen zou overnemen, betekent dat een langere reistijd voor reizigers van en naar Groningen.

'Ik weet dat het de wens van Hoogeveen is om een intercitystop te hebben. Op dit moment kiezen we daar niet voor, omdat dat te maken heeft met snellere verbindingen naar de Randstad. Een extra stop kost extra tijd', zegt Van Gent tegen RTV Drenthe.

Voor- en nadelen bekijken
Ze kan nog niet zeggen wat er met het plan van Hoogeveen wordt gedaan. 'Je moet heel goed gaan bekijken wat de voor- en nadelen zijn, omdat we alle reizigers, ook die niet naar Hoogeveen gaan, goed willen bedienen. Ik sta er nuchter in, maar ik kan nog niet zeggen: dit gaan we met het plan doen', aldus Van Gent.

Lees ook:
- Meer treinen van en naar Groningen in de spits
- Hoogeveen geen stopplaats meer voor intercity's
- Intercity toch voorbij aan Haren, Beilen en Hoogeveen
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws