Politie valt clubhuis van No Surrender binnen

De politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Emmen zijn vrijdagmorgen binnengevallen in het clubhuis van No Surrender in Emmen.
Het gebied rondom het clubhuis is afgezet. Niemand mag zonder toestemming langs de afzetting. Het pand zal worden gesloopt. 'We zullen de komende tijd goed in de gaten houden of ze niet ergens anders opduiken, zoals in Groningen', zegt persofficier Pieter van Rest.

Afgeluisterd

Het clubhuis is langere tijd afgeluisterd met toestemming van de rechter, vertelt Van Rest. 'Daaruit is gebleken dat er drugs worden gebruikt, maar ook verhandeld. Er wordt ook internationaal gehandeld, bijvoorbeeld met Duitsland en Denemarken. Ook is er sprake van mishandeling. No Surrender is een hiërarchische organisatie. Je moet duizenden euro's betalen om lid te worden en als je de regels overtreedt krijg je forse klappen.'

Arrestatie

De actie in Emmen begon vrijdagmorgen om zeven uur. Niet alleen het clubhuis werd doorzocht, maar ook een woning van een No Surrender-bestuurslid. Deze 48-jarige man uit Klazienaveen is gearresteerd op verdenking van handel in verdovende middelen.

Glimmen

Volgens Van Rest heeft de inval in Emmen niets te maken met de ontvoeringszaak in Glimmen. Het slachtoffer in deze zaak, een 47-jarige Stadjer, belde in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 november aan bij een willekeurige woning in Glimmen. Hij vertelde dat hij was ontvoerd en in de buurt was achtergelaten. De man droeg nauwelijks kleren en was mishandeld. De Groninger was een ex-lid van motorclub No Surrender. In deze zaak zijn tot nu toe zeven mensen aangehouden.
Voorman Henk Kuipers van No Surrender uit Klazienaveen reageert via Facebook op de inval:

Lees ook: