Lees terug: de zaterdag van Expeditie Grunnen

Op deze zaterdag reden presentator Ronald Niemeijer, cameraman Wijnand Klein en social mediaredacteur Susanne Evers voor Expeditie Grunnen door de provincie. Expeditie Grunnen is het weekendprogramma van RTV Noord waarin we op zoek gaan naar jullie toffe, mooie of gekke verhalen. en die vonden we ook vandaag weer:

Van riet snoeien in Faan...
Onze eerste stop was het prachtige stukje veengrond in Faan, waar een twintigtal vrijwilligers vanochtend het riet snoeide. Met de voeten in de modder sloten we aan bij het 'elf uurtje' ofwel Glühwein en een Niekerkse kruidenbitter, dat voor het gemak vanochtend om kwart over tien plaatsvond.

...Tot unieke winterbeelden uit 1963 en darten bij VV Alteveer
Even bijkomen van de kou deden we met koffie en koek bij Jan Westerhof in Niekerk, die in een wel heel bijzonder huis woont. Onderweg aaide Ronald een rottweiler en bekeken we samen met Lonneke de Jong de unieke beelden van de autorally op het IJsselmeer in 1963 waar ze aan meedeed. We eindigden de expeditie in Alteveer, waar vijftig darters druk bezig waren met een darttoernooi.

Compilatie op TV Noord
Om 18:00 uur is de samenvatting van de dag te zien op TV Noord, de herhaling is ieder half uur. In deze uitzending zie je bovendien het belangrijkste nieuws uit Stad en Ommeland.

Wat is Expeditie Grunnen?
Wij rijden in onze Expeditiebus naar de plekken waar mensen over praten. Sta jij bij je kinderen langs het sportveld, is er een mooi evenement bij jou in de buurt of heb je hulp nodig bij het opruimen van de stallen? Laat het ons dan weten via de Facebookpagina van Expeditie Grunnen en wie weet staan we de volgende keer bij jou voor de deur!

Waar is de bus op dit moment?


Wat hebben we beleefd?


Lees terug: De Expeditie van zondag 8 januari
Meer over dit onderwerp:
expeditiegrunnen Groningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws