Roekeloos rijgedrag oorzaak dodelijk ongeval Bornholmstraat

De auto die op Kerstavond op de Bornholmstraat in de stad Groningen te water raakte en waarbij drie van de vier inzittenden overleden, heeft zeer waarschijnlijk harder gereden dan de toegestane snelheid.
Dat is de eerste conclusie die de politie trekt na analyse van camerabeelden en sporenonderzoek. Agenten doen nog onderzoek naar het feit wie het voertuig bestuurde.
'Het is voor ons nog niet duidelijk wie heeft gereden', zegt een woordvoerder. 'We proberen zoveel mogelijk vragen van de nabestaanden te beantwoorden. Wanneer dat duidelijk is, proberen we daar naar de families duidelijkheid over te scheppen.'

Onduidelijkheid

De auto is te zien op beelden van de bewakingscamera van de MacDonalds, een uur voorafgaand aan het ongeluk. Daarop zijn de inzittenden en de bestuurder te zien, maar of dat ook de bestuurder ten tijde van het ongeluk is geweest, is onduidelijk.
Tussen het tijdstip van de camerabeelden en het ongeluk zou er mogelijk van bestuurder kunnen zijn gewisseld. De politie houdt deze optie open en verricht daarom forensisch onderzoek in de wagen.
'Het moet duidelijk worden wie er op het moment van het ongeluk achter het stuur zat', aldus de woordvoerder. 'En dat is op dit moment nog niet duidelijk.'
Bestuurder verloor macht over het stuur
Uit het onderzoek naar het ongeluk aan de Bornholmstraat werd in elk geval duidelijk dat het ongeluk ontstond doordat de bestuurder in een bocht de controle over de auto kwijtraakte. De wagen raakte vervolgens in de slip en belandde in de naastgelegen sloot.

Bij het ongeluk aan de Bornholmstraat kwamen Murphy Lekkerkerker (20), Matthijs Hofstra (21) en Brian Pestman (19) om het leven. De 19-jarige Arjan Hofman uit Westerbroek heeft als enige het ongeluk overleefd. Hij raakte zwaargewond.

Lees ook: