Financiering bevolkingsonderzoek Lifelines nog altijd niet rond

Bevolkingsonderzoek Lifelines kampt nog altijd met geldgebrek. Het is de onderzoekers van Lifelines tot nu toe niet gelukt om voldoende geld te vinden voor een derde onderzoeksronde die in 2019 moet starten.
De directie heeft de ondernemingsraad en de vakbonden geïnformeerd. Mogelijk vallen er ontslagen en worden vestigingen gesloten. De deelnemers aan het onderzoek zijn ook ingelicht.

'Wij spannen ons tot het uiterste in om ook voor de volgende onderzoeksronde onze financiering veilig t stellen', zegt Lifelines-directeur Saakje Mulder. 'Maar zekerheid daarover is er nog niet.'

De tweede ronde van het langlopende onderzoek onder inwoners van Groningen, Friesland en Drenthe loopt nog en kan gewoon worden afgerond. Wanneer de derde ronde start, is nog onduidelijk. Lifelines is met de ministeries en de provincies in overleg over de financiering.

Bij de nieuwjaarsreceptie van het UMCG vroeg bestuursvoorzitter Jos Aartsen al aandacht voor Lifelines. Zelf kunnen UMCG en Rijksuniversiteit Groningen de organisatie van Lifelines nog even in stand houden, maar het kost miljoenen om de 167.000 deelnemers opnieuw langs te laten komen voor onderzoek, vragenlijsten en testen.Lees ook:
- UMCG-baas: alleen preventie kan gezondheidszorg betaalbaar houden
- 'Wat de SP betreft, is LifeLines mislukt'
- Toekomst bevolkingsonderzoek Lifelines onzeker
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws