GBB en Milieudefensie organiseren fakkeloptocht; Freek de Jonge loopt mee

De aandacht van lijsttrekkers trekken. Dat is het doel van de fakkeloptocht die wordt georganiseerd door de Groninger Bodem Beweging en Milieudefensie. Cabaretier Freek de Jonge loopt in die optocht mee.
'We moeten van ons laten horen'
Met het protest willen de organisaties lijsttrekkers 'ervan doordringen dat het roer om moet'. De dag na de optocht is een lijsttrekkersdebat.

'Onze huizen, onze cultuurhistorie, onze gezondheid, onze levens zelfs, staan op het spel. Met de Tweede Kamerverkiezingen en een nieuw kabinet op komst moeten we ons nu meer dan ooit laten horen!', schrijft de Groninger Bodem Beweging.

Tour door de provincie
Via Twitter laat Freek de Jonge weten mee te lopen in de fakkeloptocht. 'De Jonge loopt mee op verzoek van de organisatie', zegt Dick Kleijer van de Groninger Bodem Beweging. Tijdens de fakkeloptocht wil De Jonge 'zien wat er is blijven hangen van de geest van afgelopen week'.

Afgelopen week ging de cabaratier langs diverse podia in de provincie om te praten met aardbevingsdeskundigen, gedupeerden, actiegroepen en betrokkenen. Op basis daarvan schreef hij een 9-puntenplan, dat wordt uitgewerkt in een manifest.

De fakkeloptocht begint op 7 februari om 19:30 op de Vismarkt.

Lees ook:
- Noordelijk lijsttrekkersdebat op 8 februari in Provinciehuis
- Fakkeloptocht door binnenstad: 'Gaskraan moet verder dicht'
- Tweet uit Godlinze bracht de actievoerder in Freek de Jonge naar boven
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws