Hulp na brand: 'De mensen zijn zo lief en aardig'

© Marcel Klip / 112Groningen
Afgelopen zaterdag hadden ze bijna niks meer, nadat een brand hun huis in Zuidlaren grotendeels verwoestte. Enkele dagen later zijn Henk en Geertje Hamminga overladen met kleding, linnengoed, handdoeken en schoenen. Dankzij een hulpactie van dorpsbewoners.
'Ik ben zo dankbaar', zegt Henk Hamminga tegen
. 'De mensen zijn zo lief en zo aardig.'

De elektrische deken is de boosdoener

De brand onstond op de slaapkamer, toen Henk op de tv naar het schaatsen keek. 'Ik dacht, ik doe even de elektrische deken aan. En terwijl ik na enige tijd naar het voeteneind keek, zag ik rook. Ik wist dat het niet goed was. Dus ik ben eruit gesprongen, heb die deken opgetild en ik denk dat er toen zuurstof bij gekomen is. Ik brulde naar mijn vrouw: 'Brand, brand!' Zij vulde de prullenbak uit de badkamer nog snel met water en probeerde daarna nog met een brandblusser de brand te doven, maar het vuur was al te groot.'

Op klompen in de ambulance

'Ik liep op blote voeten buiten, maar gelukkig had de buurman m'n klompen nog gepakt. De mensen van de ambulance zeiden dat ze nog nooit iemand met klompen in de ambulance hadden gehad', vertelt Hamminga tegen RTV Drenthe.
De buurt dacht niet alleen aan het echtpaar Hamminga, ook hond Nouchka werd niet vergeten. Het dier kreeg hondenbrokken.

Lees ook: