Bijna 6.500 mensen zetten handtekening tegen uitzetting Wagif

Er zijn bijna 6.500 handtekeningen gezet voor de met uitzetting bedreigde Eeldenaar Wagif Faredzjualev. Dat zeggen de initiatiefnemers van de opgestelde petitie.
Afgelopen zaterdag, toen het eerste deel van de handtekeningen werd aangeboden aan burgemeester Marcel Thijssen van Tynaarlo, waren dat er ongeveer 5.500.

Uit elkaar gerukt

De handtekeningenactie is het initiatief van bezorgde dorpsgenoten die het ondragelijk vinden dat Wagif en zijn gezin mogelijk uit elkaar worden gerukt. Zijn vrouw Gunel en hun twee kinderen Farhad (6) en Leyla (4) hebben de Nederlandse nationaliteit en worden niet uitgezet.

Gevlucht

Wagif vluchtte vijftien jaar geleden als dienstweigeraar vanuit Azerbeidzjan naar Nederland. Omdat zijn moeder Armeens is, wilde hij niet vechten in het conflict rond Nagorno-Karabach. Als hij wordt teruggestuurd, staat hem minimaal twee jaar cel te wachten.

Naar staatssecretaris Dijkhoff

De actie voor Wagif wordt gesteund door burgemeester Thijssen van Tynaarlo. Het is de bedoeling dat de handtekeningen op korte termijn worden aangeboden aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Vreemdelingenzaken.

Lees ook: