Vanaf september alsnog extra spitstreinen tussen Groningen en Assen

De zes treinen per uur tussen Groningen en Assen komen er alsnog. Ze gaan vanaf 4 september rijden. Topman Roger van Boxtel van de NS heeft dat vrijdag gezegd in Assen.
Van Boxtel was daar op het provinciehuis voor een ingelast overleg met de provincies Groningen en Drenthe. Die hadden een afspraak gemaakt met NS-regiodirecteur Ineke van Gent dat er al vanaf 1 mei in de spitsuren twee extra treinen zouden gaan rijden.

Excuses van NS-topman

Het hoofdkantoor van de NS kan die afspraak echter niet nakomen. 'Het heeft te maken met nieuwe dienstroosters en planningscapaciteit. Soms is het niet anders. Ik heb daar mijn excuses voor aangeboden', aldus Van Boxtel tegen RTV Drenthe.
Op dit moment rijden er vier treinen per uur van en naar Groningen. Dat worden er dus vanaf 4 september alsnog zes. 'We gaan er alles aan doen om de verleiding om in die extra treinen te stappen interessant te maken', stelt Van Boxtel.
De extra pendeltreinen zijn nodig om forenzen tussen Groningen en Assen te stimuleren met de trein te gaan reizen. Dat moet de druk op de wegen rond de stad Groningen verminderen, als later dit jaar wordt begonnen met de ombouw van de zuidelijke ringweg.

Afspraken nakomen
Donderdag zei de Drentse gedeputeerde Henk Brink al dat hij de NS aan de gemaakte afspraken wil houden en dat de spoorwegen er maar voor moesten zorgen dat er vanaf mei twee extra spitstreinen zouden gaan rijden.

Lees ook: