Instellingen

'Zeer grote brand' in Hoogezand is onder controle (update)

© Marcel Klip/ 112 Groningen
De brand bij het bedrijf Kampen Industrial Care aan de Nijverheidsweg in Hoogezand is onder controle. Dat meldt de brandweer.
Rook

De brandweer is nog wel enige tijd bezig met nablussen. Vanwege de rookontwikkeling was een NL Alert verstuurd voor het getroffen gebied. Mensen werd aangeraden deuren en ramen gesloten te houden, maar dit advies is inmiddels niet meer van kracht.

Geen gewonden

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. 'De omliggende bedrijven zijn ontruimd', vertelt een woordvoerder van de brandweer. 'Er staan hier meerdere bedrijven dicht op elkaar. Toen wij aankwamen, was de brand zeer fel en uitslaand. Er was een groot risico op overslaan. Dat gevaar is geweken.'

Ontploffingen

RTV Noord-verslaggever Derk Bosscher was toevallig in de buurt en hij hoorde meerdere kleine ontploffingen. Volgens de brandweerwoordvoerder is in ieder geval één glasfles ontploft. De overige knallen kunnen knappende asbestplaten op het dak van het pand zijn. 'Meetploegen zijn op dit moment aan het onderzoeken of er sprake is van asbest en waar dat precies ligt', aldus de brandweer. 'Een gespecialiseerd bedrijf zal dat opruimen.'

Van ver te zien

Aan het begin van de brand waren zwarte rookwolken vanaf de A7 te zien. De brandweer heeft vier auto's en twee hoogwerkers ingezet om de brand te bestrijden. De schade aan het bedrijf lijkt groot: een loods is deels ingestort.