Zoet speelt cruciale rol in beslissing topper

© JK Beeld archief
De beslissende treffer zondag in de topper tussen Feyenoord en PSV (2-1) gaat als een eigen doelpunt van keeper Jeroen Zoet uit Veendam de boeken in.
Technologie

De doellijntechnologie die in De Kuip is geïnstalleerd, wees uit dat de bal volledig over de lijn verdween toen Zoet die na een redding op een kopbal van Jan-Arie van der Heijden naar zich toe trok.

Geen zin

Zoet had weinig zin om het cruciale moment in de 82e minuut terug te zien. ,,We kunnen de beelden wel duizend keer terugkijken, maar we hebben daar niets aan, het verandert toch niet meer'', mokte Zoet.

In een flits

,,Ik heb pech gehad en Feyenoord geluk omdat zij dat systeem hier hebben hangen'', zei Zoet. ,,Het enige wat ik dacht, was dat ik die bal voor de lijn moest weghalen. Daar deed ik alles aan. Wat daarna gebeurde, weet ik niet, dat gaat in een flits.''
Eigen doelpunt
,,Wij konden niet goed zien wat er gebeurde, maar de camera's zien alles'', zei scheidsrechter Bas Nijhuis. ,,Het was een eigen doelpunt van Zoet. Als we deze treffer niet hadden toegekend en achteraf hadden gezien dat het er wel eentje was, had ik hier met een heel ander gevoel gestaan.''

Hawk-Eye
Het camerasysteem, genaamd Hawk-Eye, hing voor de winterstop in de Amsterdam ArenA voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en de thuisduels van Ajax. In de winter verhuisde het systeem, dat zo'n 400.000 euro kost, naar De Kuip.