'Dit moet geen bestemming worden voor Floortje Dessing'

Het CDA in De Marne hoopt dat de gemeente in de verre toekomst nog aantrekkelijk is voor mensen. De partij is van mening dat het nieuwe woon- en leefbaarheidsplan voor De Marne, Eemsmond, Delfzijl, Appingedam en Loppersum nog wat speerpunten mist, als het gaat om krimp.

'Onze angst is dat we over 60 jaar Floortje Dessing in onze gemeente kunnen begroeten voor het maken van een aflevering van Floortje naar het einde van de wereld'', vertelt CDA-raadslid Pieter Boneschansker. De partij heeft twijfels of het plan voldoende is om op lange termijn de leefbaarheid te behouden.

Ruimte voor initiatieven
In het woon- en leefbaarheidsplan staat wat de gemeente gaat doen om de dorpen aantrekkelijk te houden voor inwoners. In het plan staat onder meer wat te doen met lege panden. Daarover moeten duidelijke afspraken met de woningbouwstichting gemaakt worden.

Wethouder Herwil van Gelder snapt de zorgen, maar vindt het plan goed doordacht. Zo blijft de gemeente initiatieven ondersteunen van inwoners die de leefbaarheid bevorderen. Van Gelder roemt het initiatief in Kloosterburen. Daar hebben inwoners het plaatselijke zorgcentrum overgenomen.

Discussie
Pieter Boneschansker wil binnenkort graag nog een discussie met de raad, of er meer manieren zijn om de krimp aan te pakken. Volgens de CDA'er moeten er meer manieren te vinden zijn om inwoners aan het gebied te binden. Bijvoorbeeld door snel internet en de infrastructuur te verbeteren.
Meer over dit onderwerp:
LEENS
Deel dit artikel:

Recent nieuws