Eerste aardbevingsbestendige schoolgebouw wordt volgende week geopend

© 19 Het Atelier Architecten/Gemeente Hoogezand
Het nieuwe kindcentrum Woldwijck in Hoogezand is klaar voor gebruik. Na tien maanden bouwen wordt het pand volgende week officieel geopend.
Het wordt het eerste aardbevingsbestendige schoolgebouw in het aardbevingsgebied. Ook in andere gemeenten, zoals Bedum, wordt hard gewerkt aan het bevingsbestendig maken van schoolgebouwen.

Terug naar tekentafel

De bouw van kindcentrum Woldwijck had nogal wat voeten in de aarde. Pas vlak voordat de eerste schop de grond zou ingaan in het voorjaar van 2015, werd besloten het gebouw aardbevingsbestendig te maken.
De plannen moesten daarom terug naar de tekentafel. Dat leidde tot driekwart jaar vertraging.

Feestelijke opening

De komende periode nemen christelijke basisschool De Regenboog, Jenaplanschool 't Vlot en Kinderopvang KaKa het kindcentrum in gebruik. Komende donderdag wordt het gebouw feestelijk geopend. De hele dag zijn er activiteiten voor de kinderen en kunnen genodigden het pand bekijken.
Zaterdagochtend 10 maart is het open huis en kan iedereen een kijkje nemen in het nieuwe kindcentrum.

Duurzaam en energiezuinig

Volgens de gemeente is het pand van alle gemakken voor goed onderwijs voorzien, en is het duurzaam en energiezuinig gebouwd.
Ook de omgeving is aangepakt. Zo is er een nieuw speelplein aangelegd, met nieuwe speeltoestellen en een voetbalkooi. Aan de Mars is bovendien een kiss-and-ride-zone ingericht, waar ouders hun kinderen met de auto kunnen afzetten en ophalen.

Bekijk hieronder een filmpje dat aannemer Hesco Bouw maakte over het kindcentrum: