NAM trekt 12 miljoen uit voor scholen Delfzijl

© RTV Noord/Sven Jach
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) trekt 12,2 miljoen uit voor de nieuwbouw van vier scholen. Ook komen er twee semipermanente schoolgebouwen en worden er drie versterkt.
Die afspraken ondertekenden de gemeente Delfzijl en de schoolbesturen van Marenland, Noordkwartier, Primenius en VGPONN maandagmiddag.

Welke scholen?

In Spijk, Wagenborgen, Delfzijl-West en Tuikwerd wordt nieuwgebouwd. De semipermanente scholen komen in Farmsum en Woldendorp. In Delfzijl worden De Windroos en Het Baken versterkt.
Stroeve onderhandelingen
Als de gemeenteraad op 30 maart akkoord gaat met de plannen, wordt in 2018 in Wagenborgen gestart met bouwen. Deze school is dan naar verwachting halverwege 2019 klaar.

Dat zou in eerste instantie eind 2018 begin 2019 zijn, maar de onderhandelingen tussen de gemeente en de NAM duurden langer dan gepland. 'Het liep eerst wat stroef. Je moet wat aan elkaar wennen. Maar al met al zijn wij dik tevreden met het resutlaat', zegt wethouder Jan Menninga.

Aanvullend onderzoek

Voor de Brede School in Delfzijl vindt nog een aanvullend onderzoek plaats naar de beste oplossing. Het gebouw is namelijk nog maar een paar jaar oud. De uitkomst van dit onderzoek wordt eind juni verwacht.
In totaal kost de operatie zo'n 33 miljoen euro. Behalve de NAM leveren ook de Rijksoverheid en de gemeente Delfzijl een bijdrage.

Lees ook:
- http://www.rtvnoord.nl/nieuws/163975/290-miljoen-euro-voor-versterking-scholen-aardbevingsgebied
- http://www.rtvnoord.nl/nieuws/168756/Winsum-wil-geld-van-NAM-voor-schoolgebouwen