Apenkooi voor grote mensen: koester het kind in jezelf

Onder het motto 'Koester het kind in jezelf' is er tegenwoordig wekelijks apenkooi voor volwassenen in de stad Groningen.
Wie herinnert het zich niet? Op vrijwel alle scholen werd er vroeger bij de laatste gymles van het jaar apenkooi gehouden. Alle gymtoestellen en matten werden uit de opslag gehaald om een parcours te bouwen waar de 'apen' en de 'jagers' hun spel konden spelen. Eigenlijk was het een uitgebreide versie van tikkertje.

Goede herinneringen

Omdat zoveel mensen goede herinneringen hebben aan apenkooi is de Amsterdamse Han Balsem het bedrijf ApenkooiGym begonnen, dat het overal in Nederland organiseert. Voor 7,50 euro mogen de deelnemers weer op zoek naar 'het kind in zichzelf'.
Balsem: 'We wilden gewoon weer eens met vrienden apenkooi spelen. Dat sloeg toen zo aan, dat er eigenlijk elke week een gymles uit voort kwam. Toen zijn we een bedrijfje begonnen'.

'Ik moet echt even weer op adem komen'

In de gymzaal van het Praedinius Gymnasium in de stad konden de deelnemers een uur lang diverse variaties van het spel spelen. 'Ik moet echt even weer op adem komen', hijgt één van de deelnemers.