Waardevermeerderingsregeling vanaf 3 april weer van kracht

© Flickr / Maarten Breet (creative commons) / Jos Schuurman (FPS)
De waardevermeerderingsregeling voor het aardbevingsgebied wordt vanaf 3 april weer opengesteld. De zogeheten energiepremie is met terugwerkende kracht aan te vragen voor schadegevallen vanaf 1 januari 2016.
Woningeigenaren met erkende aardbevingsschade van minstens 1.000 euro komen in aanmerking voor de premie, die is bestemd voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Het gaat om maximaal 4.000 euro boven op het schadebedrag.
De energiepremie is bedoeld voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen in de beschadigde woning. De regeling valt onder verantwoordelijkheid van Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders: 'Het is goed dat er nu een vervolg komt op de waardevermeerderingsregeling van 2015. Een grote groep woningeigenaren met aardbevingsschade krijgt zo de kans om te investeren in hun huis. Met de regeling kan bijvoorbeeld een hoge rendementsketel, zonnepanelen of HR++ glas worden geïnstalleerd. Dat levert een duurzamer huis en een besparing op de energierekening op.'