'Ik moet er niet aan denken dat het dicht gaat, dat kin echt nait'

Drie ton heeft de stichting Dorpsherberg Lanting in Meedhuizen in totaal nodig om het dorpshuis over te nemen van de huidige eigenaar. Volgens Abel Nieveen van de stichting krijgen ze het bedrag bij elkaar.
De gemeente Delfzijl heeft 60.000 euro toegezegd. 'Maar dat wisten we al een tijdje. Daarnaast krijgen we 60.000 euro van de NAM en Groninger Dorpen. Er ligt een aanvraag van 80.000 euro bij de provincie. En ik heb nog heel wat aanvragen naar fondsen als het Oranje Fonds en het Kammingafonds gestuurd.'
'Ik denk dat 't wel goud komt. Ik heb goeie hoop', zegt Nieveen. De stichting huurt het dorpshuis, maar de huidige eigenaar wil het verkopen.

'Kloppend hart'

De gemeente onderschrijft het belang van een dorpshuis voor Meedhuizen en heeft daarom een bedrag toegezegd. Erik Wildeman, ook van de stichting, kan zich Meedhuizen zonder dorpshuis niet voorstellen: 'Het is het kloppend hart van het verenigingsleven, en dus ook van het dorp. Als je het hart eruit snijdt, dan blijft er van het lichaam niet veel over.'
'Ik moet er niet aan denken dat het dicht gaat. Dat kin echt nait.' De stichting hoopt het bedrag voor 1 juli bij elkaar te hebben.