Raad Stad wil op termijn van huidige kunstgrasvelden af (update)

Zorg ervoor dat de kunstgrasvelden met rubberen korrels op termijn worden vervangen. Dat is de opdracht die de hele stadse gemeenteraad meegeeft aan het college.
De partijen stellen dat het RIVM aangeeft dat sporten op de velden veilig is, maar dat de maatschappelijke onrust niet is weggenomen. De korrels voldoen ook niet aan de strengere norm voor consumentenproducten. Dat moet op termijn vermoedelijk wel. Daarom wil de raad van Groningen uiteindelijk van de huidige kunstgrasvelden af.

Alternatieven in de gaten houden
Het college moet van de raad goed in de gaten houden of er al alternatieven zijn. Bij de aanleg van nieuwe velden of vervanging van oude velden wil de raad steeds weer opnieuw afwegen of er al een betere oplossing is voor de rubberen korrels.

De gemeente Groningen moet ook bij producenten en bij de eigen Vereniging van Nederlandse Gemeenten op de trom blijven slaan over het belang van korrels waar niemand zorgen over heeft.

Raad praat volgende week verder
Volgende week praat de raad over de vervanging van velden die voor komende zomer gepland staat. Er komen dan ook nieuwe kunstgrasvelden met rubberen korrels bij, namelijk op sportpark de Verbetering, sportpark Esserberg, sportpark Het Noorden en sportpark Stadspark Velocitas. De clubs op deze sportparken staan hierachter.

'Niet meer dan een eerste stap'
Platform 'Kom van dat gras af' noemt het in een reactie 'niet meer dan een eerste stap'.

'Het ademt vooral de sfeer van het uitstellen van het probleem. Al wordt nu wel heel duidelijk aangegeven dat alternatieven wél moeten meewegen. Maar de daad bij het woord voegen? Nee. Er is nu de kans om te kiezen voor een alternatief tegen lage meerkosten en rekening houdend met het milieu en onze kinderen. Waarom die kans laten liggen?'

Lees ook:
- Stadse politiek worstelt met kunstgrasvelden
- Bezorgde ouders doen zelfstandig onderzoek naar kunstgraskorrels
- Hier liggen de kunstgrasvelden in onze provincie
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws