Grote manifestatie moet druk op Ziegler Brandweertechniek vergroten (update)

© Carl Hoekstra/RTV Noord
Vakbond FNV Metaal en het personeel van Ziegler Brandweertechniek in Winschote roepen inwoners en politiek op om donderdag mee te doen in een grote manifestatie.
Dat is de uitkomst van een actievergadering maandag bij de poort van het bedrijf. De manifestatie moet 'de maatschappelijke druk op Ziegler vergroten', aldus Bart Plaatje van FNV.

Naar Kroatië

Personeel en vakbond voeren actie om te voorkomen dat een deel van de productie van brandweerauto's wordt overgeheveld naar de vestiging van Ziegler in Kroatië. Daardoor zouden negentien werknemers in Winschoten overbodig worden.

Extern onderzoek

De vakbond en de Ondernemingsraad (OR) denken dat dit het begin van het eind is van Ziegler in Winschoten. De OR heeft daarom een extern deskundige onderzoek laten doen. Daaruit blijkt dat de overplaatsing naar Kroatië geen voordelen zou opleveren.
Wel kan de winstgevendheid in Winschoten worden verbeterd. De OR en de vakbond hebben daarom een voorstel gedaan aan de directie: 'Geen ontslagen tot 2021 en laat de werknemers voorstellen doen voor verbetering. Die weten wel hoe je in het bedrijf geld moet verdienen. En geloof me, dat levert de directie veel meer op dan die hele verhuizing naar Kroatië', aldus Bart Plaatje van FNV Metaal. De directie gaat niet in op dit voorstel.

Actie

FNV Metaal inventariseerde daarom maandag wat het personeel van Ziegler wil. Die kiest voor een grote manifestatie, komende donderdag.
Daarnaast is er voor personeel woensdagavond nog een nieuwe actievergadering.

Lees ook: