PVV wil meedoen in vier Groninger gemeenten

© Remy van Mannekes / RTV Noord
De Partij Voor de Vrijheid (PVV) wil bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen meedoen in vier Groninger gemeenten. Dat staat op de website van de PVV.
Dubbel

Het gaat om Oldambt, Pekela, Delfzijl en de nieuwe gemeente Westerwolde, die ontstaat na de fusie van Bellingwedde en Vlagtwedde.
De PVV wil in deze gemeenten meedoen, omdat de partij daar goed heeft gescoord bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen.

Geschikte kandidaten

Het is nog niet zeker dat de PVV ook daadwerkelijk mee gaat doen in deze gemeenten. In samenwerking met de Provinciale Statenfractie wordt gekeken of er genoeg geschikte kandidaten zijn om plaats te nemen in de gemeenteraad.

Zestig

Op dit moment is de PVV niet actief in de gemeentepolitiek in onze provincie. De partij zit in twee Nederlandse gemeenteraden. Bij de volgende verkiezingen wil de PVV in zestig gemeenten in ons land meedoen.

Verwarring

Bij sommige media is overigens verwarring ontstaan over het aantal Groninger gemeenten waar de PVV mee gaat doen aan de verkiezingen.
Op de site van de partij staat namelijk fusiegemeente Westerwolde, met daaronder de gemeenten waar die fusie uit ontstaat. Enkele media tellen daarom vijf Groninger gemeenten, in plaats van vier.