Kaarsenmakerij wil met aangekochte Menora het Guinness Book of Records halen

De grote Menora die de Eenrumer kaarsenmakerij Wilhelmus heeft gekocht, wordt dit najaar inzet van een wereldrecordpoging. Dat zegt de kaarsenmakerij.
Het bedrijf kocht de zevenarmige joodse kandelaar voor 871 euro via een online veiling. De kandelaar stond in 2013 aan de Kop van de Vaart in Assen, als blinkvanger voor een tentoonstelling in het Drents Museum.
Inmiddels is de menora ontmanteld en wordt hij opgeknapt. 'De kandelaar heeft een paar jaar geen onderhoud gehad. We gaan hem even mooi maken', zegt Ilse Zijlstra van de kaarsenmakerij tegen RTV Drenthe.

Guinness Book of Records

Het zeven meter hoge en acht meter brede object wordt daarna ingezet om in het Guinness Book of Records te komen. 'Welk record we exact willen vestigen zoeken we nog uit', aldus Zijlstra.
'We moeten iets met de omvang van het grote object. Of we gaan voor de grootste menora, of we gaan voor de grootste kaarsen op de menora of misschien kunnen we wel een record vestigen van grootste kandelaar, dat zoeken we uit.'

Inspiratie

'We zijn geïnspireerd door onze buurman die in Eenrum het kleinste hotel van de wereld heeft. Bij de opening van zijn hotel vestigde hij twee wereldrecords, namelijk van kleinste hotel, maar er werd ook wijn geschonken uit de grootste fles Beaujolais ter wereld. Wij dachten: zoiets kunnen wij ook', zegt Zijlstra namens de kaarsenmakerij.