Hier branden de paasvuren in Groningen

Op diverse plekken in onze provincie worden zondag en maandag paasvuren ontstoken. Maar waar? Wij zetten ze op een rijtje.
De paasvuren in provincie Groningen worden op eerste of tweede paasdag aangestoken. Op deze 33 plaatsen tref je paasvuren op eerste en tweede paasdag. De locaties zijn zo nauwkeurig mogelijk, maar zijn soms bij benadering:


Tweede Paasdag (maandag):

Aduard, Friesestraatweg 15

Boerakker, Wilgepad

Enumatil, Lettelberterdijk

Jonkersvaart, Jonkersvaart 28

Loppersum, Westeremden

Lucaswolde, Polderweg 2

Midwolde, Traansterweg

Niebert, Idsinghsweg

Onnen, Onneresweg

Onstwedde, Duinweg

Sellingen, Noord-Esweg

Tolbert, Mensumaweg 32

Tolbert, De Wissel 1

Warfhuizen, Vaart Oostzijde

Zevenhuizen, Carolieweg 14

Zevenhuizen, Commissiebos

Nog onbekend:

Aduarderzijl, Zijlsterweg 20 (weiland achter 't Waarhuis)
'Als de wind rustig is, steken we 'm zondag aan', zegt Rika Dijkstra over het paasvuur in Aduarderzijl. 'Zo niet, dan maandag. Als het dan ook niet lukt, blijft de gehele bult liggen tot oud en nieuw.'

Paasvuurloze gemeenten

In de gemeenten Pekela, Appingedam, Veendam, Bedum, Grootegast, Eemsmond, Delfzijl, Ten Boer en de stad Groningen werden geen vergunningsaanvragen voor een 'openbaar toegankelijk' paasvuur gedaan. Wel zijn op enkele plekken 'privévuren'. Mist er een paasvuur? Meld het via internet@rtvnoord.nl

Brandlucht al op zaterdag

Ook buiten de provinciegrenzen worden diverse paasvuren ontstoken. Bekijk hier het overzicht van paasvuren in Drenthe, waar de bulten ook op zondag en maandag in brand worden gezet. Toch kunnen we de bulten op zaterdag al ruiken: dan worden veel paasvuren in Duitsland ontstoken.

Vorig jaar: afgelastingen door de storm

Vanwege de harde wind ging een aantal paasvuren vorig jaar niet door. In Enumatil, Zevenhuizen, drie stuks in Tolbert, Sellingen, Midwolde en Warfhuizen werden de bulten niet aangestoken op de paasdagen.

Het weer

Weten wat het weer wordt rondom het paasvuur? Lees Harma's weersvoorspelling.