Taakstraf voor vrouw die hete olie op buurman gooide

© Jos Schuurman/FPS
Voor het gooien van een pannetje hete zonnebloemolie op haar buurman is een 52-jarige vrouw uit Hoogezand veroordeeld tot honderd uur werkstraf.
De rechters vinden dat de vrouw zich schuldig heeft gemaakt aan poging zware mishandeling met voorbedachte rade. De vrouw kreeg eveneens een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd.

Pan olie

De vrouw was 30 oktober bij haar buurman in de flat op bezoek geweest en ze waren daarbij allebei flink in de olie geraakt. Er was onenigheid ontstaan waarbij de vrouw een klap op haar arm had gekregen van de buurman.
Daarop ging ze naar haar eigen huis en zette een pan met olie op het vuur. Vervolgens belde ze met de pan bij de buurman aan en gooide ze de olie door de deuropening. De man liep tweedegraads brandwonden op aan zijn arm, in zijn hals en op zijn borst.  

'Black-out'

De vrouw meldde zich daarop zelf bij de politie. Toen de buurman haar sloeg, kwam haar hele traumatische verleden weer boven, verklaarde ze. 'Ik kreeg gewoon een black-out. Het had natuurlijk nooit mogen gebeuren wat ik heb gedaan.'