Vier jaar cel geëist voor woningoverval op bejaarde man

© Robin Zebrowski
Voor de overval en mishandeling van een 77-jarige Stadjer is een celstraf van vier jaar geëist tegen twee mannen.
De overval vond in oktober van vorig jaar plaats in een woning aan de Verweystraat in Groningen. De twee, een Zuidlaarder van 36 en een Groninger van 35, zouden ook een auto hebben gestolen en in de brand gestoken. Het duo ontkent alles.
Het 77-jarige slachtoffer zat 's nachts in de woonkamer een boek te lezen toen hij glasgerinkel hoorde. Hij ging kijken en zag een man door het raam klimmen. De overvaller duwde hem de kamer in en sloeg het slachtoffer. Ook een tweede man kwam door het raam naar binnen. Uit de broekzak van de man haalden de overvallers ruim achthonderd euro. Het slachtoffer brak zijn neus, kaak en jukbeen.

Gevonden jas

Diezelfde avond brandde een auto aan de Sterrebosstraat in Groningen uit. De auto was gestolen uit de straat waar eerder die nacht de woningoverval plaatsvond. In de auto lag een jas met een bankpas en sleutels van de 36-jarige verdachte. Zelf zegt hij dat de jas was gestolen, hij deed ook aangifte. De officier van justitie gelooft dit niet. 

Zwartrijden

De mannen werden dezelfde dag aangehouden in de trein omdat ze geen kaartje hadden gekocht en zich niet konden legitimeren. Meerdere getuigen vertelden aan de politie dat de 35-jarige man had verteld dat hij de overval had gepleegd. 

Vrijspraak

De advocaten van de verdachten eisen vrijspraak omdat er geen direct bewijsmateriaal is dat het duo betrokken was bij de overval. De mannen zijn beiden eerder veroordeeld. 
De uitspraak is over twee weken.

Lees ook: