Bezwaarmakers Pauperparadijs blijven strijden tegen nieuwe voorstellingen

Drie gezinnen die bezwaar maken tegen nieuwe voorstellingen van openlucht theaterstuk Het Pauperparadijs in Veenhuizen willen dat het plan helemaal van tafel gaat.
Dat meldt RTV Drenthe. De gezinnen deden hun verhaal woensdagavond voor de bezwarencommissie van de gemeente Noordenveld.

Het Pauperparadijs werd vorig jaar zomer opgevoerd op het terrein van het Gevangenismuseum en zou aanvankelijk tot één seizoen beperkt blijven. Maar vanwege het succes van de voorstellingen, wordt nu gesproken over 52 nieuwe voorstellingen.

'En daar zijn mijn cliënten niet blij mee', aldus woordvoerder Chang Wong van SRK rechtsbijstand. De omwonenden vrezen voor geluidsoverlast en problemen met parkeren.

'Het is geven en nemen'
Vorig jaar hadden de omwonenden ook bezwaren, maar toen werd een schikking bereikt. 'Tot nu toe wilden de omwonenden niet met ons praten', zegt Peter Sluiter, directeur van het Gevangenismuseum in Veenhuizen. 'Volgens de gezinnen heeft overleg geen zin, tenzij het hele plan van tafel gaat. Maar het is geven en nemen.'

De bezwarencommissie geeft eerst een advies aan het college van burgemeester en wethouders. Zij nemen uiterlijk 13 juni een besluit. Daarna kunnen de gezinnen alsnog naar de rechter stappen.

Lees ook:
- Inwoners Veenhuizen maken weer bezwaar tegen Pauperparadijs
- Gemeentebestuur ziet nieuwe voorstellingen Pauperparadijs wel zitten
- Unesco-nominatie voor 'Pauperparadijs'
Meer over dit onderwerp:
VEENHUIZEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws