Roeister Sophie Souwer kampioen in de skiff

© Koos Bauman
Sophie Souwer is op de Amsterdamse Bosbaan de Nederlands kampioen in de skiff geworden. De Groningse roeister liep al snel uit bij de overige skiffeuses.
Alleen Lisa Scheenaard kon Souwer volgen tot de laatste 750 meter.
De Gyas-roeister zette de eindsprint in en roeide vrijwel onbedreigd naar de overwinning op de laatste meters van de race.

Twee-zonder-stuurvrouw

Ymkje Clevering behaalde met Veronique Meester de nationale titel bij de vrouwen in de twee-zonder-stuurvrouw. Het Gyas/Nereus-duo startte snel en leidde direct van start tot finish.
Het tweetal behoort officieel nog tot de klasse onder 23-jaar en maakte met hun overwinning van de nationale titel grote indruk. 

Succes compleet

In de lichte twee-zonder-stuurman maakten Sybren Visser en Nils Meijer het succes voor Gyas compleet door eveneens de nationale titel te winnen. Met een snelle start in de finale nam het Groninger duo een kleine afstand van de overige vijf boten.
Het verschil werd gedurende de race groter en de twee finishten met twintig seconden verschil voor de nummer twee, het Aegir-tweetal Bram Kamerbeek en Wietse Blitterswijk.