Zo ziet de verwoeste flat in Veendam er van binnen uit

Metalen palen houden het kamerplafond op zijn plek. Verhuisdozen met dierbare bezittingen van flatbewoners staan netjes te wachten op hun volgende bestemming. Mannen met witte helmen bewegen zich behoedzaam tussen de meubelstukken door. Het is duidelijk: de ontruiming van de verwoeste flat aan de Julianalaan is in volle gang.
RTV Noord-verslaggever Derk Bosscher wist een kijkje in het getroffen gebouw te nemen en maakte een fotoverslag.
Hij ziet hoe verhuizers kasten, banken, schilderijen en andere kostbaarheden in een grote blauwe container laden. Die bungelde al een tijdje vervaarlijk voor een van de opengesprongen ramen. Klaar om iemands huisraad een veilig heenkomen te geven.

Onderzoek naar asbest

Ondertussen wijst onderzoek uit dat er inderdaad asbest in de flat aanwezig is. Volgens specialisten levert dat geen gevaarlijke situatie op. Door de grote hoeveelheid bluswater is het asbest nat geworden waardoor het zich niet kan verspreiden. Er is dan ook geen risico voor de omgeving en de gezondheid, stelt de GGD.
Om welke hoeveelheid asbest het gaat en welke gevolgen dit heeft voor de getroffen bewoners, wordt naar verwachting morgen bekend gemaakt.

Lees ook: