Oranje Nassau blijft in de race om directe handhaving

© CVW Oranje Nassau/Twitter
Oranje Nassau heeft zaterdagmiddag in de hoofdklasse B een belangrijke overwinning geboekt. In Aalten werd AZSV met 2-1 verslagen. Hierdoor is directe degradatie in ieder geval afgewend door de Groningers. Dronten en Barneveld spelen volgend jaar in de eerste klasse.
Spanning onderin

Doordat concurrent onderin NSC Nijkerk verloor blijft de ploeg van coach Patrick Zwart in de race om directe handhaving. Het gat met de veilige twaalfde plaats is nu één punt omdat Flevo Boys wist te winnen van Staphorst en tot nu toe 32 punten verzamelde. ON staat gelijk met NSC Nijkerk op 31 punten, maar moet door een minder doelsaldo genoegen nemen met de veertiende plaats.

Doelpunten

Het was een verdiende overwinning voor de oranjehemden die in de eerste helft de nodige kansen misten. De doelpunten in Aalten vielen na de pauze. Na een uur spelen zette Max Blaauw de gasten op het goede spoor door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Een kwartier voor tijd besliste Marco van der Heide de wedstrijd. Maurice Bartelds redde in de blessuretijd de eer voor de thuisploeg.

Stand

Oranje Nassau heeft 31 punten uit 28 wedstrijden met nog twee duels op het programma. Thuis tegen het inmiddels gedegradeerde Barneveld en de uitwedstrijd tegen koploper ACV. De nummers dertien en veertien spelen aan het einde van de reguliere competitie nacompetitie om lijfsbehoud.